Tagmaler

Find en tagmaler i dit område - indtast postnr eller by

Her finder du en tagmaler med Elite Smiley

TAGMALER KIM BOLLERUP ApS

9870 Sindal

Almind Clausen Tømrer&Tagrens ApS

5450 Otterup

Virksomhederne har mindst 25 anmeldelser og en samlet score på min. 4.0 ud af en skala fra 1.0 - 5.0.
Samtidig kræves det at de seneste 3 anmeldelser ikke er ældre end 6 mdr.

Ovenfor vises nogle håndværkere med Elite Smiley - flere af dem har været finalister til ÅRETS HÅNDVÆRKER™

Find en tagmaler i dit område - indtast postnr eller by

Find en kvalificeret tagmaler

Et godt førstehåndsindtryk er vigtigt. Det gælder også for dit hus. En tagmaler kan som fagperson opfriske tag og facade, så huset igen bliver flot at se på. Det er ikke kun godt for boligens værdi, men betyder samtidig, at tagets levetid kan forlænges – ligesom du sparer penge på løbende omkostninger. 

Fordi der er tale om en investering i tagmaling og tagrensning, er du naturligvis udelukkende interesseret i en håndværksløsning, der resulterer i det bedste for dit hjem og dit tagværk. 

På anmeld-haanvaerker.dk har vi synliggjort tagmalerfirmaer, som er blevet anmeldt af deres tidligere kunder.  Anmeldelsesportalen er sammensat således, at det kun er ved fuldført arbejde, kunden kan anmelde håndværkere. Det betyder, at kunden modtager adgang til at udfylde sin anmeldelse sammen med slutfakturaen oven på udført arbejde. Hernæst kan kunden i ro og mag berette om sin oplevelse og tildele virksomheden en score på kriterierne kommunikation, aftale, pris, oprydning og tilfredshed. 

Udstyret med adgang til reelle kundeanmeldelse kan du nu udvælge dig en kvalificeret tagmaler – med langt større sindsro. Du kan nemlig vurdere, præcis hvad du kan forvente. 

 

Hvilke fordele giver det at male sit tag?

Professionel tagmaling har flere fordele. Den mest tydelige er den visuelle forskønnelse af huset. Et ældre og nedslidt tag kan give dit hjem et trist og gråligt udseende, der får det til at se ældre ud. Desuden vil det negative indtryk tegne et billede af et hus, der ikke er vedligeholdt tilstrækkeligt – også selvom det måske slet ikke er tilfældet set ift. andre områder som indvendig vedligeholdelse, isolering, opvarmning etc. 

Når du investerer i tagmaling, får du derfor en opfriskning af dit tag, som overordnet set får huset til at fremstå nyere og i bedre stand. Det kan have meget positiv indflydelse i forbindelse med f.eks. et hussalg. 

Foruden at gøre boligen pænere, kan tagmaling være med til at forlænge levetiden på taget. Nogle tagmalere giver af samme årsag garantier på arbejdet og aflægger løfter om flere års ekstra levetid. Logikken bag disse løfter findes i, at taget både renses for skidt og begroninger som f.eks. alger, hvorpå det gennemgår et eftersyn og dernæst males med flere lag – inklusiv beskyttelse. Det gør taget sundere. 

 

Hvordan er en typisk proces ved tagmaling?

En dygtig tagmaler er grundig og vil forud for selve tagmalingen sørge for, at dit tag bliver dybderenset via moderne, og gerne miljøvenligt, udstyr. Mange tagmalere har i dag adgang til miljøvenlige produkter, der ikke belaster, når det siver i jorden. Din tagmaler har derudover skånsomt udstyr til rådighed, hvilket sikrer, dit tag behandles påpasseligt, så der ikke opstår skader eller oplagte steder, hvor alger og andre mikroorganismer kan gro i vildskab. 

Når taget er renset, bliver det efterset for skader. Er der steder, hvor skader skal udbedres, vil mange tagmalervirksomheder i dag være i stand til at klare opgaven med det samme. 

Nu hvor dit tag er både overordnet rent og efterset for fejl og mangler, kan renseprocessen starte. Taget bliver behandlet for alger. Her fjerner tagmaleren både de eksisterende og forebygger mod fremtidig algevækst.

Når taget er tørt, og huset er dækket af med beskyttende presenninger m.m., kan tagmaleren starte malearbejdet. Du har naturligvis selv haft mulighed for at vælge de rette farver og nuancer, ligesom du selv kan bestemme, hvor mange lag maling du ønsker. 

Bemærk at antallet af lag kan have indflydelse på de garantier, som din tagmaler evt. stiller. Husk at tagmaling overordnet set er betragtet som et kosmetisk stykke arbejde, og at der er delte meninger om, hvorvidt det forlænger tagets levetid markant. Spørg den enkelte fagmand for at høre mere om dennes løsning målt i forhold til netop levetid på tagværket. 

 

Kan man rense og male alle slags tage?

Nej. Men kan desværre ikke opfriske alle tage med tagmaling. Nogle typer – som f.eks. teglsten - kan ikke males, da de ikke tager imod rensningen og imprægneringen. Derfor arbejder en tagmaler oftest med tagtyper som eternittage, skifertage og betontagsten. 

Bemærk også at nogle firmaer kan vælge at takke nej til at opfriske dit tag, hvis det er meget slidt og firmaet vurderer, det ikke kan behandles uden at lide mere skade. 

 

Kan man selv stå for tagmaling?

Selvom taget kan virke stærkt, skal det behandles professionelt. Alternativt kan man risikere at ødelægge det ved f.eks. for voldsom rensning. Derfor bør du ikke selv forsøge dig med tagmaling, medmindre du føler dig meget sikker på dine evner. 

Bemærk desuden at gamle asbesttage har strenge krav til rengøringsprocessen, der skal foregå i et afskærmet og lukket miljø. Bliver du fundet skyldig i at have påført din grund og afløb forurening med asbest, kan det resultere i meget alvorlige bødestørrelser. Brug derfor altid en professionel tagmaler. 

 

Bestil en dygtig tagmalervirksomhed

Trænger dit tag til en grundig genopfriskning? Så bestil en dygtig tagmaler via anmeld-haandvaerker.dk.

Her kan du let søge efter håndværksbrancher og angive dit postnummer for at se virksomheder, der er nær dig. Når du bliver præsenteret for de mange tagmalere, kan du let se deres overordnede anmeldelsesscore og klikke ind på de profiler, der er interessante. Det minimerer risikoen for at vælge forkert, og maksimerer sandsynligheden for et bundsolidt stykke håndværk.

Find din tagmaler her på siden. 

Husk at mange tagmalere er medlem af Byg Garanti. Læs mere om Byg Garanti ordningen her.

Hvad koster det at få malet dit tag? 

Prisen for at male taget varierer efter tagets størrelse, materiale og omfang af arbejdet. Generelt kan omkostningerne starte fra 10.000 kroner og stige afhængigt af kompleksiteten.

Kan det betale sig at male taget? 

At male taget kan være en omkostningseffektiv måde at forlænge dets levetid og forbedre æstetikken. Det beskytter mod vejrpåvirkninger og reflekterer solens varme, hvilket kan reducere energiomkostningerne.

Hvor lang tid tager det at male et tag? 

Tidsrammen for at male et tag afhænger af tagets størrelse, tilstand og valgte malingsmetode. Typisk kan det tage et par dage at fuldføre opgaven, inklusive forberedelse og tørringstid.

Kan man selv rense og male sit tag? 

Selvom det er muligt at rense og male taget selv, anbefales det normalt at overlade opgaven til professionelle. Rengøring og maling kræver specialudstyr og erfaring for at sikre en kvalitetsbehandling.

Kan man selv male et tag? 

Selvmaling af taget er mulig, men det kræver omhyggelig forberedelse og korrekt udstyr. For at opnå langvarige resultater anbefales det at konsultere en professionel tagmaler.

Hvor lang tid holder et malet tag? 

Holdbarheden af et malet tag afhænger af flere faktorer, herunder malingstype, tagmateriale og vejrpåvirkninger. Generelt kan et malet tag forventes at holde i 5-10 år eller mere.

Kan man male Lertegl? 

Ja, det er muligt at male lertegl, men det kræver korrekt forberedelse og anvendelse af den rigtige type maling. Professionelle tagmalere har den nødvendige ekspertise til at sikre en effektiv og holdbar maling af lertegl.