Find de bedst bedømte Rådgivere

Find en rådgiver og tjek deres anmeldelser fra kunderne. Du kan også bruge søgefeltet til at finde en rådgiver i dit nærområde eller en, der er specialiseret i netop den opgave, du skal have udført. 

Find en rådgiver i dit område - indtast postnr eller by
Find en rådgiver i dit område - indtast postnr eller by

Vælg en dygtig byggerådgiver til dit boligprojekt

Når du bygger, er det altid en god idé at have en rådgiver med på sidelinjen. Ofte bygger man for mange penge, og der er adskillige faldgruber, man kan ryge i som ikke-fagligt uddannet. Derfor kan vi på Anmeld Håndværker kun anbefale, at man altid har en byggerådgiver, arkitekt eller anden kvalificeret rådgiver med på råd, når byggeriet starter.

Årsagen er naturligvis, at en professionel hjælper med at holde styr på byggeriet – eller renoveringens – fremskridt, og desuden kan hjælpe med at kvalitetskontrollere, så du som kunde får det maksimale ud af dine budgetter.

På anmeld-haanvaerker.dk har vi gjort det let at finde anmelderroste rådgivere, som kan hjælpe dig trygt igennem byggefaserne. Anmelderportalens funktion er at synliggøre den enkelte byggerådgivers renommé hos kunderne, og derved give dig mulighed for at vælge en rådgiver, som kan føre dig sikkert og trygt igennem byggeforløbet. Det minimerer risikoen for at træffe en dårlig beslutning – simpelthen fordi du kan se, hvad du kan forvente, baseret på andre kunders erfaringer.

Når du undersøger det enkelte byggerådgiverfirma, kan du let danne dig et overblik via den samlet profil-score, der angiver rådgiverens gennemsnit baseret på alle anmeldelser på anmeld-haandvaerker.dk. Kunderne har alle anmeldt på kriterierne kommunikation, aftale, pris, oprydning og tilfredshed, ligesom de ofte har beskrevet forløbet med egne ord. 

Alle anmeldelser er skrevet af faktiske kunder, da det først er muligt at bedømme rådgiverens arbejde, når kunden modtager et link til anmeldelsesportalen sammen med slutfakturaen. På den måde ved du, der ikke er tale om snyd eller falske anmeldelser. Det betyder, du kan regne med det, du læser – og træffe en kvalificeret beslutning. 

 

Hvornår skal du bruge en byggerådgiver?

En byggerådgiver kan bruges i mange situationer. Han kan indgå, når du skal vurdere husets tilstand og finde ud af, hvordan du bedst får lagt en plan for genopfriskning eller renovering. Derfor kan det være en god idé at alliere sig med en rådgiver allerede når huset skal købes. 

Skal du bygge nyt, renovere eller måske gennemføre et større tilbygningsprojekt, kan en byggerådgiver ligeledes være en værdifuld fagperson at gennemse opgaverne med. Hvis du allerede er allieret med et byggefirma, kan du stadig vælge at evt. tage en uvildig rådgiver med.  

Hvem har behov for en rådgiver?

Det kan være vanskeligt at svare på, hvem der har behov for at få en byggerådgiver med ind i sit forløb. Nogle personer har måske prøvet at bygge før eller har en faglig indsigt, der gør det lettere at gå til opgaven. For mange andre vil det være en fordel at involvere byggerådgiveren, så de har en fagperson, de nemt kan tale om byggeprojektet med. Rådgiveren kan være et glimrende led mellem håndværksgrupper og husejerne, hvor byggerådgiveren som fagperson kan opdatere om fremdriften og tale i et klart og tydeligt sprog. 

Den type kommunikation er meget vigtig, eftersom der er mange følelser involveret i at få skabt eller ombygget et drømmehjem. Et rådgivningsfirma er med til at minimere usikkerhed og tvivl, når de løbende informerer om, at der nu f.eks. er lagt varme i gulvet, at klinkearbejdet ser flot ud eller at de nye vinduer er monteret og ser flotte ud. 

Desuden vil en fagmand have blik for at inspicere på en måde, som de færreste almindelige personer kan. En byggerådgiver kan f.eks. gå ind og se på, om der nu er de korrekte ventilationsforhold, om der er foretaget korrekt vådrumssikring og meget mere. Den form for teknisk kvalitetssikring er betryggende for ikke-faglige og med til at sikre gode resultater. 

 

Hvad er en uvildig byggerådgiver?

En uvildig byggerådgiver er en person, der ikke har en personlig eller økonomisk interesse i dit boligprojekt. Det er med andre ord en person, der ikke har salgsfortjenester, men kun forholder sig til din situation som kunde. 

Hvis du står i en situation, hvor du overvejer at købe nyt hus, kan det være en god idé at få en uvildig rådgiver med på råd. Han kan besigtige boligen og hjælpe med at vurdere tilstandsrapporten – samt gøre opmærksom på mangler eller forkerte oplysninger deri. Rapporten kan vise sig afgørende for, om handlen er attraktiv eller om du som køber bør kræve reduceret pris eller helt skal droppe handlen. 

Byggerådgiveren kan hjælpe med at belyse forhold omkring f.eks. syn og skøn, fugt og skimmel, termografiske forhold (manglende isolering, træk etc.), vedligeholdelsesplaner, krav til renovering og meget mere. 

 

Rådgivning hos et byggefirma

Der er ingen, der siger, du ikke kan få god og kvalificeret rådgivning hos dit byggefirma, hvor der ofte er en byggerådgiver, som følger dig i forløbet. Det er dog værd at bemærke, denne type rådgivning ikke er uvildig, da personen også skal repræsentere byggevirksomheden og varetage dennes interesse. 

Det betyder, byggerådgiveren har en økonomisk interesse i projektet, og at der også efter kontraktudformning kan opstå forhold, hvor rådgiveren bliver sat i en svær position, der gør det svært at forholde sig upartisk.

 

Find en kvalificeret byggerådgiver

Står du foran nybyg, huskøb, et renoveringsprojekt, ombygningsarbejde eller andet, hvor du ønsker at alliere dig med en rådgiver, der kan vurdere med stor faglighed? 

På anmeld-haandvaerker.dk finder du let dygtige fagfolk ved at se på deres anmeldelser og finde en byggerådgiver, der hjælpe dig i mål med dit projekt. 

Find en rådgiver nær dig ved at indtaste dit postnummer eller bynavn. 

Husk at flere byggerådgivere er omfattet af Byg Garanti igennem deres firmaer. Læs mere om garantiordningen her.

Hvad gør en byggerådgiver? 

En byggerådgiver guider klienter gennem byggeprocessen, sikrer overholdelse af regler og kvalitetsstandarder, og faciliterer samarbejde med entreprenører. Deres rolle omfatter planlægning, budgettering, og løsning af udfordringer undervejs.

Hvad koster en byggerådgiver? 

Prisen for en byggerådgiver varierer baseret på projektets kompleksitet og byggerådgiverens erfaring. Omkostningerne kan beregnes som en procentdel af byggesummens samlede omkostninger eller en timepris.

Hvad kræver det at blive byggerådgiver? 

At blive byggerådgiver kræver typisk en relevant uddannelse inden for bygge- og anlægsområdet og erfaring i branchen. Nogle byggerådgivere kan have ingeniør- eller arkitektbaggrund.

Hvad laver man som bygherrerådgiver? 

En bygherrerådgiver repræsenterer bygherren i byggeprojekter, koordinerer entreprenører, og sikrer overensstemmelse med projektets mål og budget.

Hvad koster en bygherrerådgiver? 

Prisen for en bygherrerådgiver varierer og kan beregnes som en procentdel af byggesummens samlede omkostninger. Typisk ligger prisen mellem 3% og 8%.

Hvilken uddannelse har en byggesagkyndig? 

En byggesagkyndig har normalt en teknisk uddannelse som bygningskonstruktør, arkitekt eller ingeniør og har specialiseret viden inden for byggetekniske forhold.

Hvad koster en byggesagkyndig? 

Prisen for en byggesagkyndig varierer, men omkostningerne kan være baseret på en timepris eller fast pris. Priser kan ligge mellem 1.500 og 5.000 kroner eller mere afhængig af opgavens kompleksitet.

Hvad koster en byggeleder? 

Prisen for en byggeleder afhænger af projektets omfang og byggelederens erfaring. Omkostningerne kan beregnes som en procentdel af byggesummens samlede omkostninger eller en timepris.

Hvad koster en byggeteknisk gennemgang?

Prisen for en byggeteknisk gennemgang varierer. Omkostningerne kan afhænge af bygningens størrelse og kompleksitet samt den byggetekniske eksperts timepris eller faste gebyr.

Hvem kan lave byggetegninger? 

Byggetegninger laves typisk af arkitekter eller bygningskonstruktører med erfaring inden for design og konstruktion. Disse fagfolk kan skabe tegninger, der opfylder bygningsreglementet og klientens behov.

Hvad sker der hvis man bygger uden byggetilladelse? 

At bygge uden tilladelse kan resultere i retlige konsekvenser og pålægges bøder. Bygningen kan også kræves nedrevet, og ejeren kan blive tvunget til at genoprette området til dets tidligere tilstand. Det er vigtigt at søge og opnå nødvendige tilladelser inden byggeriet påbegyndes for at undgå juridiske problemer.