husbygger

Find en husbygger i dit område - indtast postnr eller by

Her finder du en husbygger med Elite Smiley

Tømrermester Løje ApS

4070 Kirke Hyllinge

Virksomhederne har mindst 25 anmeldelser og en samlet score på min. 4.0 ud af en skala fra 1.0 - 5.0.
Samtidig kræves det at de seneste 3 anmeldelser ikke er ældre end 6 mdr.

Ovenfor vises nogle håndværkere med Elite Smiley - flere af dem har været finalister til ÅRETS HÅNDVÆRKER™

Find en husbygger i dit område - indtast postnr eller by

Find den rette husbygger

Når man vælger at investere i husbyggeri, er det en stor beslutning, som kræver mange grundige overvejelser. Det er trods alt ens hjem de næste mange år, der skal bygges og efterfølgende leves i.

Ikke nok med at man skal finde en husbygger, der kan løfte opgaven, og som man har tillid til, så skal man træffe beslutninger om arkitektonisk stil, hustype, særlige ønsker og meget mere. Fordi det er en kompliceret og længerevarende proces, der kræver følelsesmæssigt engagement, er det vigtigt, du finder et byggefirma, hvor du føler dig i trygge hænder. 

Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken boligtype, du ønsker dig. Afhængigt af om du ønsker et arkitekttegnet hus eller et typehus, kan der være stor forskel på den leverandør eller totalentreprenør, du skal finde. 

Uanset hvilken leverandør du søger, er du naturligvis interesseret i en kompetent husbygger, der guider dig sikkert igennem forløbet og leverer det resultat, du har håbet på. 

På Anmeld Håndværker bringer vi dig tættere på nogle af landets bedste inden for nybyggeri. Vi har samlet en liste med dygtige husbyggere, der er vurderet af deres tidligere kunder. På den måde kan du indsnævre de mange muligheder, der er på markedet, og styre direkte mod de mest anmelderroste byggefirmaer. Det sikrer dig de bedste forudsætninger for en professionel byggeproces med overdragelse af et sandt drømmehjem. 

 

Hvilken hustype?

Når du skal have bygget dit nye hus, har du typisk valget mellem at få opført et typehus eller få en specialtegnet løsning. Begge valg har fordele og ulemper. Dem kan du læse mere om herunder.

Typehuset

Typehuset har et blandet ry, da det i folkemunde ofte kaldes et masseproduceret hus. Årsagen til denne navngivning skal findes i, at de enkelte typehusfirmaer opfører mange huse, der er tæt på identiske. Netop det, at typehusfirmaet kender deres produkt indgående, har materialer klar og erfaring i at bygge huset, betyder, du kan få leveret huset på kortere tid og til en typisk mere attraktiv pris sammenlignet med et specialtegnet hus. 

Typehuse findes i mange forskellige design, da de enkelte firmaers husdesign varierer. Der findes nemlig mange af denne type husbyggere på markedet, der konkurrerer på netop forskellige design samt pris og kvalitet. Der er dog fortsat tale om en hustype, der har et prædefineret design.

For at markedsføre sig, er det ikke unormalt, at et typehusfirma har allieret sig med en kendt arkitekt, som er angivet som designer. Det betyder dog ikke, at der er tale om et arkitekttegnet hus, men at typehuset er mere unikt og muligvis markedsført som en stærkere pakke, hvor der er lagt mere vægt på design og materialeanvendelse. 

Fordele ved et typehus:

Økonomi: En klar fordel ved et typehusfirma er, at de giver dig et klart økonomisk overblik fra starten, hvor der vil være meget få afvigelser. Typisk opstår disse, hvis du har særlige ønsker, der skal inkorporeres i det allerede planlagte og afprøvede byggeforløb.

Vished: Som kommende ejer af et typehus, har du mulighed for at se det, allerede inden det bliver bygget! Mange af firmaerne har udstillingshuse, så du kan se og føle på dit kommende hjem. Det kan skabe ekstra tryghed, da du så ved, præcis hvad du kan forvente.

Byggeforløb: De danske typehusfirmaer leverer typisk utroligt professionelle byggeforløb, der bærer tydeligt præg af erfaring i at opføre netop denne hustype. Fordi typehusfirmaet allerede har materialer og håndværkere med stor erfaring i at bygge netop denne slags hus, får du ikke bare leveret dit nye hjem hurtigere, men får også en bedre pris. Bemærk desuden, du typisk kun har kontakt til én byggerådgiver, som kan informere dig om fremdriften.  

Ulemper ved typehuset:

Manglende frihed: Typehuset er et standardiseret produkt, hvor du har begrænsede muligheder for at præge især det udvendige design. 

Personligt motiveret rådgivning: Din byggerådgiver hos typehusfirmaet skal fungere i mange roller. Typisk er rådgiver og sælge den samme person, hvilket betyder, du ikke kan forvente uvildig rådgivning. 

Mindre fokus på byggeomgivelser: Dit hus er ikke nødvendigvis specifikt udformet til byggegrunden i forhold til f.eks. solside, vind etc.

Det specialtegnede hus

Foregår dit nybyggeri ved, at du får specialtegnet et hus? Som navnet antyder, er der her lagt op til stor frihed i forhold til byggestil, materialevalg etc. Du kan få et nyt hus, der bærer klart præg af alle dine ønsker, så længe du har budgettet til at få gennemført dem.

Fordele: 

Byggefrihed: Som nævnt kan du få alle dine ønsker opfyldt, hvis du har de økonomiske forhold til det. Med hjælp fra en arkitekt kan du få udformet dit kommende hjem, præcis som du ønsker. 

Uvildig byggerådgiver: Fordi du selv er drivkraft bag dit husbyggeri, kan du alliere dig med en uvildig byggerådgiver. Denne person har ikke kommerciel interesse i dit boligprojekt, men er ansat til at varetage dine bedste interesser. Byggerådgiveren kan naturligvis hjælpe med at koordinere faggrupper eller håndtere dialogen med en totalentreprenør, ligesom han løbende kan udføre kvalitetskontrol og skabe tryghed hos dig med opdateringer. 

Løbende proces: Ønsker du pludselig at erstatte en løsning med en anden, har du friheden dertil, fordi dit hus bygges unikt. Vurderer din uvildige byggerådgiver, en anden løsning er mere passende, har du ligeledes mulighed for at gennemtrumfe din vilje. 

Ulemper:

Økonomi: Når du starter dit byggeprojekt, er der ingen klarlagt økonomisk køreplan. Alt skal undersøges og der skal indhentes adskillige tilbud.

Overblik: Særligt som førstegangsbygger kan det være en kompliceret proces at bygge nyt hus. Især opstartsforløbet kan være skræmmende, da der skal klarlægges økonomi, tales med håndværkere og indhentes tilbud og tilladelser. 

Forløb: Der foreligger ikke et tydeliggjort byggeforløb for et specialtegnet hus, som det f.eks. er tilfældet for typehuset. Processen kan derfor byde på overraskelser, som både skubber til den økonomiske og tidsmæssige ramme. 

 

Vælg den rette husbygger

At bygge hus med et typehusfirma eller via en entreprenør m.m. er en af livets store oplevelser. Det kan være funkishus, træhus, fritidshus, sommerhus m.m. Uanset hvilken bolig man vælger, så skal man igennem en krævende proces som husbygger, sammen med det typehus- eller byggefirma man vælger.

Her på Anmeld-haanvaerker.dk har vi samlet nogle af landets bedste husbyggere, som er blevet vurderet af deres tidligere kunder. Du har dermed direkte adgang til en oversigt, hvor du kan finde det firma, som passer perfekt til din opgave.

Læs mere om forskellige spændende hustyper her.