Gå til hovedindhold

Senge produceret i danmark af danske håndværkere

De bedste senge er produceret i Danmark, af danske håndværkere, hvert fald i følge diverse senge test.

Men hvorfor er f.eks en danskproduceret kontinentalseng, bedre end en god seng, der ikke er produceret i danmark?

Det er den heller ikke nødvendigvis, en god seng produceret i udlandet kan være lige så god, som en seng produceret i Danmark. Forskellen ligger i, at senge produceret i Danmark, af danske håndværkere, er udviklet med henblik på det danske marked.

Det betyder, at sengene er målrettet de danske forbrugere og deres behov. Der er nemlig forskel på hvilke materialer og sengetyper man foretrække, i de enkelte lande.

Et par eksempler på dette er, at i Danmark foretrækker man hovedsageligt springmadrasser, mens i mange andre lande, er skum madrasser favoritten eller hvert fald lige så populær.

Det samme gør sig gældende med topmadrasser. Den absolutte topsælger i Danmark, er en latex topmadras. I mange andre lande, er memory skum favoritten til topmadrasser.

Dit valg af ny seng skal afgøres, af dine behov og krav for en god nats søvn. Og ikke af hvilken seng, der er bedst i test, den bedste seng til prisen eller den mest sælgende seng i Danmark.

Hvilken seng er så den bedste seng i Danmark?

Som vi var inde på før, så springmadras og latex topmadras det foretrukne blandt danskerne. Den bedste seng i en senge test for danskere, må altså nødvendigvis være med disse to madrasser.

Problemerne ved, at sige hvilken der er den bedste seng er flere.

For det første er der flere forskellige sengetyper. Nogen foretrækker en kontinentalseng, andre en elevationsseng og nogle helt tredie foretrækker måske en seng med opbevaring eller en boxmadras.

Hvis vi skal dele dem op i de tre mest populære kategorier, prioriteret efter salg, vil det se således ud:

  1. Kontinentalsenge
  2. Boxmadrasser
  3. Elevationssenge

Nu gør vi så det, at vi udvælger 1 seng i hver kategori, som vi peger på som den bedste seng. Vi udvælger dem ud fra anmeldelser, specifikationer og andre senge test.

Den bedste seng i kontinentalseng kategorien

Vi har valgt en seng fra Bedre Nætter. Det er en seng som flere eksperter anbefaler, og som er utrolig populær blandt kunderne.

Vi vælger at pege på en Venus seng fra Bedre Nætter. Det gør vi blandt andet fordi, at tidligere købere har givet den en gennemsnitskarakter på 4,5 ud af 5 stjerner.

Samtidig har den i tidernes løb, fået meget høje vurderinger, i diverse senge test.

Det er en seng med nogle år på bagen efterhånden, men den er løbende blevet udviklet og opdateret. Det er også en af grundende til, at den kan blive ved med, at holde sin status som bestseller hos forhandleren.

Fem komfortzoner eller syv komfortzoner?

Før vi svarer på det spørgsmål, så er det vigtigt, at forstå hvad komfortzoner egentlig er.

Komfortzoner er zoner, skabt af pocketfjedre, hvor der er forskellige fastheder i madrassen. Det vil altså sige, at en zone af madrassen, kan have en anden fasthed, end en anden zone af madrassen.

Det er vigtigt fordi, at din krop har behov for forskellige fastheder, med forskellig og optimal støtte, på kroppens trykpunkter.

Et eksempel på dette er, at dine skuldre har behov for mere støtte, end din lænd.

Målet med komfortzoner er, at få din rygrad til at ligge lige, når du sover. Det er ergonomisk korrekt, og yderst vigtigt for en god nats søvn.

En komfortabel seng skal have forskellige fastheder, med ergonomiske pocketfjedre og en trykaflastende topmadras.

Tilbage til de fem komfortzoner eller syv komfortzoner. Det er faktisk ikke afgørende, for om en seng er god, om den har fem komfortzoner eller syv komfortzoner.

Det afgørende er, at det er gode komfortzoner. Og det er netop her at en Venus seng skiller sig ud.

Bedre Nætter har nemlig udviklet deres egne komfortzoner, som de kalder bedre™ zoner. De er skabt med tre typer ergonomiske pocketfjedre, i stedet for to typer, som normalvis anvendes.

Det gør at madrassen tilpasser sig endnu bedre, til din krop og dens trykpunkter.

Latex eller memory skum topmadras

Som vi var inde på tidligere, så er danskernes foretrukne materiale til topmadrasser latex, og det er netop, det der følger med til en Venus kontinentalseng.

Latex besidder nogle unikke egenskaber, som du ikke finder i memory skum.

For det første er det et naturmateriale, hvilket allerede der, borger for en mere allergivenlig seng.

Derudover er latex utrolig fleksibelt, spændstigt og samtidig har det en ventilerende effekt.

Du får altså en åndbar topmadras, med god støtte, hvis du vælger latex.

Der er dog her en lile forskel på en normal latex topmadras og på den latex topmadras der følger med til Venus kontinentalseng.

Den medfølgende topmadras er nemlig produceret efter SonoCore metoden. Det er en unik produktionsmetode til latex, hvor man, i stedet for at anvende de normale varmebølger, i stedet vulkaniserer latex'et.

Det giver en mere harmonisk overflade, længere holdbarhed og en endnu mere ventilerende topmadras. Sammenholdt med et temperaturregulerende og vaskbart betræk, omkransende topmadrassen, så fås det ikke meget bedre.

Det er i øvrigt en Svanemærket topmadras, din garanti for en allergivenlig topmadras.

Robust seng med 25 års garanti på fjedre og ramme

Du får en absolut luksuriøs seng, hvis du vælger en Venus kontinentalseng, som din nye seng.

Derudover får du desuden 25 års garanti på fjedre og ramme, det er din garanti for, at det er en solid seng.

Bedre Nætter giver dig også 100 dage til at prøve sengen, hvor du kan levere sengen tilbage, og få alle dine penge retur, eller du kan bytte til en anden fasthed.

Den bedste seng i elevationsseng kategorien

Elevationssenge er, som du nok ved, en dyr type senge. Derfor har vi her valgt, at gå lidt på kompromis, men kun lidt.

Vi vil gerne udvælge en seng, som de fleste kan betale, og selvom det ikke er en decideret billig seng, så er den væsentlig billigere end mange af de andre gode senge.

Vi har valgt at pege på Yrla elevationsseng fra NordicDream. Det er en elevationsseng, der har vundet en del titler, som bedste seng til prisen i forskellige senge test.

Du får altså meget seng for dine penge.

God seng med fem komfortzoner

Som vi var inde på tidligere, hvor vi forklarede om komfortzonerne, så er det ikke afgørende om, din seng har fem komfortzoner eller syv komfortzoner.

Det vigtigste er, at det er gode komfortzoner.

I Yrla sengen er der fem komfortzoner, og de fungere efter hensigten. Du får den optimale støtte, de helt rigtige steder på kroppen.

Der er selvfølgelig anvendt ergonomiske pocketfjedre for, at skabe de fem komfortzoner.

Sengens fundament og motor

Sengens fundament eller base, består af massivt svensk fyrretræ. Det giver en robust seng, som du kan have glæde af, i mange år frem.

Som motor til elevationen, er der anvendt en Okin motor. Okin er en af de allerstørste producenter af elevationsmotorer på verdensplan.

De har ry for at lave lydsvage og solide motorer.

Der følger selvfølgelig en trådløs fjernbetjening med til sengen.

Komfortabel seng

Selvom det måske ikke er en luksuriøs seng, så er det stadig en eksklusiv seng, som du kan få en rigtig god nats søvn i.

Forhandleren, NordicDream har hele 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot. Det vidner om overordentlige tilfredse kunder, og de tilbyder da også, ligesom Bedre Nætter, 100 dage til at prøve sengen.

Derudover får du 15 års garanti på fjedre og rammebrud, og 5 års garanti på motoren.

Den bedste seng i boxmadras kategorien

Der er mange gode senge, at vælge mellem, og vi kunne hurtigt pege på flere, men i sagens natur, må vi må nøjes med at vælge en seng.

Vi har igen valgt en seng fra NordicDream. Det er en seng, som er blevet fremhævet i flere senge test, som bedst i test.

Vi har valgt, at pege på Freja, som den bedste seng, i boxmdras kategorien.

7 komfortzoner og trykaflastende topmadras

Hvis Freja bliver din nye seng, så får du 7 komfortzoner, med specialudviklede ergonomiske pocketfjedre.

NordicDream har nemlig designet deres egne pocket fjedre, som er ekstra dybe, og dermed skulle de give dig en ekstra god seng. De kalder dem Ergonomic+ fjedre.

Du er altså sikret optimal støtte og dermed en yderst behagelig seng.

Der er flere forskellige modeller af Freja sengen, med det til fælles at de alle tilbyder optimal komfort, hele syv komfortzoner i en vendbar springmadras og en solid træramme i massivt svensk fyrretræ.

Forskellen ligger i, ligesom på Venus kontinentalseng, topmadrassen. På nogle af modellerne får du en valgfri topmadras med i enten latex eller memory skum, mens på andre modeller kan du kun vælge en memory skum topmadras.

En memory skum topmadras er generelt en blød topmadras, men deres er vendbar med forskellige fastheder.

Det giver dig mulighed for at vælge mellem en mere fast eller en blød seng, blot ved at vende topmadrassen om på den anden side.

Som nævnt før, så har NordicDream hele 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot. Alene det, gør at man bør overveje at købe sin nye seng hos dem.

Senge test - Derfor skal du vælge den bedste seng

Hvis du skal købe ny seng, så skal du ikke alene gå efter en bedst i test seng. Du skal tænke på hvad din krop har behov for.

Det er jo ikke sikkert, at de senge som vi har valgt som bedst i test, også er de bedste senge for netop din krop.

Har du f.eks dårlig ryg eller lignende, kan der være hensyn du må tage, hensyn som vi ikke har taget i vores vurderinger.

Det handler altså ikke om at vælge den bedste seng, det handler om at vælge den bedste seng til dín krop.