Gå til hovedindhold

Få mest ud af varmen med hulmursisolering

Det er rart at kunne skære ned på dit forbrug af el og varme fra lokale energi- og forsyningsselskaber, og for at kunne nå det mål har du såvel teknologier som boligforbedring at gøre brug af. Fx kan du starte med at generere din egen strøm med solceller på taget og lave din egen varme med enten en varmepumpe eller jordvarme. Det til side kan du se på at få mest muligt ud af den varme, du bruger.

Få mest ud af radiatorens varme

Hvordan får du så mest ud af din varme? Det gør du ved at sikre sig, at varmen ikke bare får lov at passere gennem vægge og mure for så at forsvinde ud i æteren. Nøgleordet her er hulmursisolering, hvis din bolig ikke er alt for gammel og faktisk har en hulmur. Isolering holder ikke evigt, og selv hvis boligens hulmur allerede er fyldt med isoleringsmateriale, kan det være, materialet ikke er optimalt.

Nye isoleringsmaterialer sprøjtes ind i hulmuren

Fx er mange hulmure isoleret med gammeldags rockwool på pladeform, der ikke altid er den mest hensigtsmæssige løsning. For der kan være mange små kroge i hulmuren, som pladerne ikke når, og her opstår der så kuldebroer, som giver den indre varme god mulighed for at gå tabt. Nu findes der dog i dag alternativer, fx isoleringsmaterialer på skumform (også rockwool), der sprøjtes i væggene.

Kan ny isolering svare sig økonomisk?

Kan det økonomisk svare sig at få ny isolering? Svaret er ja. Med hulmursisolering kan du spare op til 25 % på varmeregningen. Bliver varmepriser ved med at stige, vil udgiften til hulmursisolering hurtigt blive tjent hjem igen via besparelser. Ønsker du at blive klogere på, hvad din hulmursisolering pris bliver? Så se, hvordan du kan spare på energien ved isolering af hulmur her på Bygligas webside.

Gammelt fyld kan fjernes, så der bliver plads til nyt

Som sagt kan det være, at hulmuren i din bolig allerede er fyldt med isoleringsmateriale af en art, men at det ikke virker så godt, som det burde. Du kan sagtens få gammelt isoleringsmateriale suget ud, så der bliver plads til noget nyt, hvad end du så vælger papiruld, rockwool, glasuld, flamingo eller et femte materiale. Spørgsmålet bliver så, hvilket materiale er oplagt at bruge til isolering i dit hjem?

Hvilket isoleringsmateriale skal du anvende i dit tilfælde?

Flamingo er billigt og har en god evne til at isolere. Argumenter for at vælge rockwool i stedet tæller dets brandhæmmende virkning. Papiruld brillerer med dets lyddæmpende og fugttransporterende egenskaber. Er du i tvivl om, hvad du bør vælge i dit konkrete tilfælde, så kan du hos et byggefirma indhente et hulmursisolering tilbud. Sådan ét gør det nemt at sammenligne materialer ud fra prisen.

Hvor lang tids holdbarhed har hulmursisoleringen?

Hvor mange år holder hulmursisolering? Svaret afhænger selvfølgelig dels af materialet, der bliver isoleret med, og dels af en række andre forhold – fx boligens konstruktion samt udsathed for diverse miljøfaktorer. Det er svært at støve tilbud på hulmursisolering op, hvor isoleringen ikke når at tjene sig hjem igen, inden den stopper med at virke optimalt. 15 års holdbarhed kan du typisk regne med.

Led efter kuldebroer i dit hjem

Hvis du ønsker at blive klogere på, om du faktisk har behov for ny isolering, kan du begynde at lede efter kuldebroer. Kuldebroer kan afsløres med termografifotoer, så er du til sinds at bruge penge på den slags, kan du hurtigt få afklaret, om boligens isolering har svage punkter. Nogle gange er de også synlige for det blotte øje, fx når de kommer til udtryk i boligen som mørke striber på loft eller vægge.

Svært at sige, hvad prisen bliver

Det er svært at sige noget om, hvad prisen på hulmursisolering er, andet end at prisen på materialet og størrelsen på det område, der skal isoleres, spiller en rolle. Det gør det også svært at holde udgifter forbundet med hulmursisolering op mod andre energibesparende tiltag, fx varmepumper, solceller og hvidevarer i en bedre energiklasse, der bruger strømmen, de fodres med, mere effektivt.

Hent et tilbud på hulmursisolering

Derfor gælder det om at indhente et konkret tilbud på hulmursisolering – og i samme ombæring få hjælp til at hitte ud af, hvor stor din besparelse på varme egentlig bliver. God isolering gør for resten din bolig mere værdifuld, så den økonomiske konsekvens af at få hulmursisolering mærkes ikke kun i form af besparelser på varmen. Men som sagt: Få et tilbud, der kan give dig indsigt i rentabiliteten.

Det værste er at gøre intet

I en tid med svingende energipriser er det værste i hvert fald at gøre intet – at gøre dig selv mindre afhængig af strøm fra dit energiselskab og varme fra den lokale forsyning er ønskværdigt. Udgifter forbundet med hulmursisolering opvejes ikke øjeblikkeligt af besparelser, men dette sker med tiden.

 

Hvad er hulmursisolering?

Hulmursisolering er en metode til at forbedre en bygnings termiske ydeevne ved at tilføje isoleringsmateriale i luftlommerne mellem de indvendige og udvendige vægge. Det er typisk anvendt i ældre bygninger, der har hulrum mellem murværkerne. Processen indebærer at bore små huller i murværket og derefter sprøjte isoleringsmaterialet ind i hulrummet.

 

Hvordan virker hulmursisolering?

Hulmursisolering fungerer ved at reducere varmeoverførslen gennem væggene. Isoleringsmaterialet, ofte lavet af mineraluld eller skummet polymer, skaber en termisk barriere, der forhindrer varmen i at sive ud af bygningen. Dette resulterer i en mere energieffektiv struktur, der bevarer varmen om vinteren og holder det køligt om sommeren.

 

Hvad koster hulmursisolering?

Prisen på hulmursisolering varierer afhængigt af flere faktorer, herunder type isoleringsmateriale, boligens størrelse og regionale omkostninger. Det er bedst at indhente tilbud fra professionelle isoleringsfirmaer for at få en nøjagtig pris baseret på specifikke behov og krav. Generelt set er investeringen i hulmursisolering dog ofte en langsigtet besparelse på energiomkostninger og en forbedring af boligens komfort.