Gå til hovedindhold

Få din næste bolighandel i hus med den rette købsaftale

At skulle indgå en bolighandel er ofte en kompliceret og stor størrelse. Der skal følges op på mange reglementer og former for dokumentation og det er ikke til at sige, hvordan forhandlinger og aftaler vil komme til at forløbe. Hertil kommer også den nok vigtigste aftale i forbindelse med en bolighandel, navnligt købsaftalen. Denne fungerer som første led i hele afslutningen på handlen og skal sikre, at både køber og sælger er enige omkring vilkårene ved bolighandlen. Selvom det er selve skødet som bestemmer ejerskab over den faste ejendom, så er købsaftalen med til at danne hele grundlaget for skødet. Men hvad skal en købsaftale præcist indeholde, og hvordan bærer man sig lige an med at få oprettet en? Læs med videre her og få mere information til udformningen af en købsaftale, så du også bliver klar til din næste bolighandel.

En aftale som et sikkerhedsnet

Med en købsaftale, kan du med mere ro i maven indgå i en handel omkring en bolig. Der er mange penge på spil og der skal være klar enighed mellem køber og sælger omkring mange detaljer. Selvom en købsaftale ikke er et lovkrav, så er den med til at sikre, at den indgået aftale mellem køber og sælger bliver overholdt til punkt og prikke. Tag derfor at få lavet en købsaftale, som altid er af skriftlig natur, for at sikre dine rettigheder og bindende aftaler ved din næste bolighandel.

Flere typer af købsaftaler og forbehold

Når der skal oprettes en købsaftale, så kan der sagtens være forskel i den type af aftale der oprettes, samt hvilke forbehold der nu måtte blive skrevet ind i aftalen. For eksempel kan der mellem parterne indgås en betinget købsaftale. Det vil sige, at køber kun binder sig til køb af den nye bolig, såfremt købers egen gamle bolig formår at blive solgt. På denne måde undgår køber et overlap mellem to boliger. Dog giver en betinget aftale kun køber fortrinsret til den nye bolig, som stadig kan risikere at blive solgt til anden side medmindre der er lavet en fuldt betinget købsaftale. Der kan også oprettes diverse forbehold, for eksempel advokat- eller bankforbehold, som gør, at aftalen skal godkendes af disse parter efter en underskrift. Der er altså mange måder at lave en købsaftale på.