Gå til hovedindhold

Disse ting bør du huske, når du køber hus for første gang

At købe sin helt egen bolig for første gang kan være en enormt stor beslutning og et rigtig stort skridt at tage. Men det kan også være en spændende tid at tænke på, fordi man får lov at undersøge alle de mange muligheder der er på boligmarkedet som førstegangskøber. Dog er der stor konkurrence på boligmarkedet, og det kan derfor af og til være svært at være førstegangskøber - og derfor giver vi dig her vores tre bedste råd til dig, der skal købe bolig for første gang.

 

Det er helt okay at få hjælp og vejledning fra professionelle

Det ligger lidt i ordet “førstegangskøber”, at man er lidt grøn på området for boligkøb. Og det er naturligvis helt okay at være det. For der er nemlig ingen skam i at få hjælp til sit boligkøb af professionelle. Om det er professionelle ejendomsmæglere, håndværkere eller måske endda boligkøbsrådgivere, som kan hjælpe dig med at finde den perfekte bolig. Køberrådgivning kan være en stor hjælp til dig, der har brug for et sæt professionelle øjne på den bolig, du overvejer at købe - så kan du hurtigt finde ud af, om der er ting, der skal repareres eller udskiftes, ligesom de kan gennemgå husets tilstandsrapport sammen med dig for eventuelle fejl eller mangler.

 

Man kan ikke altid få det hele

Når man starter sin boligjagt er det meget vigtigt, at man har fastlagt nogle krav for sit kommende hjem. Men når det er sagt er det også vigtigt at huske på, at man ikke altid kan få alt hvad man ønsker sig. Og ofte, når det kommer til boligkøb, må man prioritere, fordi man ikke kan få alt hvad der står på ønskelisten. Tænk derfor over, hvad der er vigtigt for dig i din nye bolig. Er beliggenheden i forhold til din arbejdsplads det vigtigste, eller er det mere essentielt for dig, at du har natur i nærheden - eller måske at du er i gåafstand fra institutioner eller fritidstilbud til dine børn.

 

Økonomien er vigtig

Det kommer nok ikke som et chok for nogen - førstegangskøbere eller ej - at et hus er en stor post i budgettet. Og derfor er det vigtigt, at man sætter sig godt ind i økonomien for et huskøb. For eksempel at man sparer op i rigtig god tid, så man skal låne mindst muligt - men også, at man i forbindelse med et huslån sætter sig ind i hvad de forskellgie banker og kreditinstitutter kan tilbyde, og sammenligner sine muligheder inden man siger ja til et lån.