Gå til hovedindhold

Gør-det-selv: Bliv den helt store maler

Under corona har rigtig mange af os oplevet, at vi har meget mere tid til rådighed, end vi plejer. Det skyldes som bekendt, at landet er og har været lukket ned af flere omgang. Den sociale omgangskreds er også svunden helt ind til et minimum, men det betyder netop også, at vi nu har tid til at lave alt det, som vi ellers ikke har haft tid til eller prioriteret i en travl hverdag. Det kunne være, at haven trængte til en kærlig hånd, eller at væggene i stuen manglede en omgang maling, og nu har du tiden og muligheden for at få det gjort. På den måde kan man blive den helt store gør-det-selv håndværker derhjemme lige nu.  

Hvis væggene skal males, så køb din maling i Bygma

Hvis du trænger til at pifte rummene derhjemme lidt op, så der kommer lidt mere spræl og liv i hjemmet, så er det en god ide at male væggene en ny og spændende farve. Hvis du er på udkig efter god maling i høj kvalitet i den rigtige farve, så har Bygma et rigtig stort udvalg, som du kan vælge imellem. På Bygmas egen hjemmeside kan du gå ind og se de forskellige farver, der er udbudt, og du kan dermed tjekke det ud derhjemme, om du synes, at det ville passe ind i det pågældende rum. Bygmas maling er høj kvalitet til konkurrencedygtige priser, så hvis du overvejer et gør-det-selv malerprojekt derhjemme, så er det helt sikkert et kig hver. 

Ting man skal huske, når man maler

Vi har lavet en lille huskeliste til dig, der skal til at male. Der er tre steps, som man kan forberede sig på for at gøre det så nemt for sig selv som muligt:

Den gode forberedelse

  • Det er en god ide med noget grundrens eller godt rengøringsmiddel, så du kan sørge for, at overfladen er fuldstændig ren, inden malingen påføres.
  • Hvis overfladen er ujævn, så kan man udjævne med spartelmasse, spatel og sandpapir. 
  • Det er vigtigt, at man kan se alting tydeligt, når man maler, så få fat i en god arbejdslampe til formålet.

Afdækning af alt, der ikke skal males

  • Plastik er rigtig godt til at afdække og dermed beskytte de møbler, som du gerne vil undgå at få maling på. Til dine gulve kan man passende bruge pap.
  • For at sikre, at der kommer skarpe kanter hele vejen rundt i hjørnerne, så er det en god ide med malertape. På den måde kan man få pæne, lige kanter, når man fjerner tapen, efter man har malet.
  • Hvis ikke du har noget tøj, som der må komme maling på, kan det være en god ide at skaffe en malerdragt. 

Der er altså ingen undskyldning for ikke at trække i malertøjet, få købt noget maling og finde penslerne frem.

PPP