Gå til hovedindhold

Læg bed og terrasse med tidløse herregårdssten

Herregårdssten har et tidløst look – forstået som at de pr. design virker gamle og slidte med deres slåede kanter, og derfor bliver mærker fra erosion over årenes løb til at overse. Stenene kan du lave flotte terrasser, cirkler, bede og havegange med, og de kan findes med et væld af mål. Både kvadratiske og aflange herregårdssten er nemme at finde og få leveret lige til døren.

 

Målene varierer produkter imellem

Hvad målene angår, byder markedet fx på herregårdssten, der er 14x14x14 cm. 21x14x5 og 21x14x7 er eksempler på sten med mindre rumfang, der også er lige til at forhandle. Du skal selvfølgelig ikke lade disse standarder holde dig tilbage fra at søge præcist de mål, du måtte ønske dig. Har de større byggemarkeder dem ikke, har lokale butikker i nabolaget dem måske.

 

Herregårdssten findes i farvemix

Farvemæssigt er der også stor forskel herregårdssten imellem, og mange steder kan du netop købe et farvemix, så du kan lægge en indkørsel, der er til at få øje på. Gråmix er den meget udbredte og lidt banale standard, mens gulmix, rødmix og gyldenmix er dem, der fryder øjet.

 

Store forskelle i pris

Her som med alle andre byggematerialer kan du gøre en god handel, når du sammenligner priser på herregårdssten. Hvor 100 m2 herregårdssten med levering ved visse forhandlere kan koste blot små 9.800 kr., kan prisen være over det dobbelt hos andre. Her gælder det virkelig om at vide, hvad du leder efter funktionelt og æstetisk – og hvad de maks. må koste.

 

Særligt look af kunstig ælde

Herregårdssten er nemme at lægge, hvilket betyder, at de bliver din adgang til at lægge det mønster, du drømmer om. Hvor stenene godt kan fås med skarpe kanter, er det den slåede kant, der er charmen ved stenen. For looket af kunstig ælde kan noget helt særligt ude i haven.