Gå til hovedindhold

Trapezplader er den bekvemme løsning inden for tagbelægning

Trapezplader kan fremstilles i et væld af materialer, bl.a. PVC, stål og polycarbonat. Pladernes design lægger naturligt op til, at de bruges som tagplader, da de mange riller gør dem ideelle til at lede nedbør bort. Dermed ikke sagt, at de ikke også kan bruges til skures vægge, for det kan de. Bruges de til tag, gælder det dog, at en trapezplade uanset dens materiale besidder et par nyttige features: De kan monteres simpelt med skruer, og deres længde kan tilpasses.

Ved siden af det kommer så de unikke egenskaber, hvert materiale, pladerne kan fremstilles af, byder ind med. Er du interesseret i trapezpladers fordele, kan du lære mere i det følgende.

 

PVC-plader er et godt udgangspunkt

Ønsker du naturligt sollys i dit værksted, kan du mixe trapezplader i stål eller polycarbonat med plader i gennemsigtigt plastik, der så vil virke som en slags ovenlysvinduer. PVC-plader er en god løsning, hvis du ikke regner med ekstreme temperaturforhold. Når minusgraderne når over de to cifre, og plusgraderne rykker over de 60, begynder holdbarheden at knibe lidt.

 

Polycarbonat tåler det meste

Polycarbonat kan tåle en del mere, hvad angår naturens hærgen. I hvert fald bliver det aldrig overbelastet af det danske klimas intervaller inden for temperaturer. Desuden tåler det slag og stød bedre end PVC-plader, hvilket kan være rart at vide, hvis grenene på træerne i din gårdsplads under en storm bliver blæst hårdt mod dem. Her viser både PVC og stål sine forcer.

 

Interesseret i trapezpladers muligheder?

Er du interesseret i trapezpladers muligheder? Da der netop er variation på tværs af plader, fx alt efter materiale, kan du med fordel tjekke ikke blot de brede udvalg hos byggemarkeder i nærområdet, men også mindre forhandlere. Nemt er det nemlig at finde forhandlere, der sidder inde med trapezplader, som enten af design eller materiale har sin helt egen identitet.