Gå til hovedindhold

Sikkerhedshjelm Guide: Valg af sikkerhedshjelm som håndværker

Har du et arbejde, hvor du kan få ting i hovedet i løbet af dagen, så er det enormt vigtigt, at du husker at passe på dit hoved, da du ellers kan få nogle grimme skader og komme galt afsted. Men hvordan vælger du egentlig den helt rigtige hjelm til dit arbejde? Det kan du læse mere om her.

 

Forskellige risici på forskellige arbejdspladser

Afhængigt af hvad du arbejder med, kan du i løbet af dagen blive udsat for forskellige situationer, der potentielt set kan gøre skade på dit hoved. Derfor skal du vælge din sikkerhedshjelm efter, hvilke situationer du oftest bliver udsat for. Man inddeler sikkerhedshjelme i 4 forskellige former for risici, så du kan beskytte dig mod enten materialer og andet, der kan falde ned i hovedet på dig, genstande og udstyr, der rager ud eller svinger, el-ledninger uden isolation og trange pladsforhold. Du skal være opmærksom på, at nogle EN-standarder ikke kan bruges som sikkerhedshjelme, så det er en god idé at kigge dig godt for, når du skal købe en sikkerhedshjelm. Skal du bruge din sikkerhedshjelm som en decideret sikkerhedshjelm, så skal du kigge efter EN 397 der er en almindelig sikkerhedshjelm, og EN 14052, der er en sikkerhedshjelm med høj ydeevne.

 

Husk, at sikkerhedshjelme har en begrænset levetid

En sikkerhedshjelm holder ikke evigt, og faktisk er det bedst, at du udskifter din sikkerhedshjelm med 3-5 års mellemrum. Der er nemlig mange ting, der kan påvirke levetiden på din sikkerhedshjelm, og for eksempel solens UV-stråler kan påvirke materialerne meget, så de ikke beskytter dit hoved nær så godt længere. Det er også vigtigt, at du med jævne mellemrum tjekker din sikkerhedshjelm efter, så du er sikker på, at den stadig kan holde dit hoved sikkert. Der er flere ting på din sikkerhedshjelm, der skal fungere, for at hjelmen virker efter hensigten, og for eksempel skal du have mulighed for at stramme remmen til, så hjelmen sidder godt ind til hovedet, og der skal ikke være revner eller andre synlige skader på den yderste del. Du skal også huske at udskifte indtrækket efter behov, fordi det hurtigt bliver slidt af for eksempel sved, snavs og varme.

 

Find sikkerhedshjelme hos SikkerhedsGiganten

Mangler du en ny sikkerhedshjelm, så kan du finde et kæmpe udvalg fra mange forskellige mærker hos SikkerhedsGiganten. De har blandt andet sikkerhedshjelme fra Centurion, 3M og Kask, så der er hjelme til alle arbejdssituationer og til mange forskellige præferencer. Du finder udvalget af sikkerhedshjelme her på sikkerhedsgiganten.dk.

 

SikkerhedsGiganten kan også levere alt andet i sikkerhedsudstyr, så står du og mangler noget, der kan gøre din arbejdsplads sikker, kan SikkerhedsGiganten hjælpe dig med det. De fører også et bredt udvalg af arbejdstøj samt meget andet, som kan gøre din hverdag lettere og mere sikker. Vil du gerne se din sikkerhedshjelm og andet sikkerhedsudstyr, inden du køber, så kan du besøge SikkerhedsGiganten i deres butik i Esbjerg, hvor du også kan få eksperthjælp til at vælge, hvad der er det rette sikkerhedsudstyr for dig.