Gå til hovedindhold

Sådan laver du nemt et fundament til dit næste hobbyprojekt

Det er både sjovt og billigt at klare små opgaver i hjemmet på egen hånd. Du får frisk luft og god motion, og det er skønt at være i haven, når vejret er godt, og solen skinner.

 

Hvis du eksempelvis længe hår gået med drømme om at bygge en carport til din bil, er der ikke noget, som forhindrer dig i at klare det hele selv.

 

Det svære fundament

Ved opførelsen af en ny carport, er det ofte fundamentet, som skræmmer folk væk.

 

Du har måske også en idé om, at det er rigtig svært at lave et ordenligt fundament, fordi det involverer brugen af beton, som du selv skal blande med den rette mænge af sand, grus og så videre.

 

Men det behøver faktisk ikke at være så svært, for du kan købe det såkaldte støbemix i stedet for, hvilket gør det langt nemmere at lave dit eget fundament i beton.

 

Sammenlign priser på støbemix

Der findes rigtig mange forhandlere at støbemix både online og i fysiske butikker. Derfor er der også stor forskel på priserne, og grundet det store udvalg kan det være svært at finde frem til den billigste løsning.

 

Men du behøver ikke bruge din tid på at søge nettet igennem eller på at køre byen rundt for at finde den bedste pris på støbemix. Du kan nemlig sammenligne priser på støbemix, hvorfor du nemt og hurtigt kan finde frem til den billigste løsning til dit næste hobbyprojekt.

 

Hvad er støbemix?

Støbemix er en færdig blanding, som gør det nemt at lave beton til eksempelvis et fundament. Støbemix er en blanding af sand, småsten og grus, og det eneste, du skal tilsætte, er vand og cement.

 

Du kan bruge støbemix til mange ting, og det er en nem måde at lave din egen beton på, når du skal lave eksempelvis et fundament, lave kantsikring til terrassen eller noget helt andet.

 

 

Sådan laver du et fundament med støbemix

Du starter med at måle op og grave ud til fundamentet, hvorefter du laver en forskalling til at holde på betonen, mens den hærder.

 

Dette er den største del af arbejdet, og det er vigtigt, at du får målt korrekt op og lavet en god forskalling, som er tæt og i vater over hele linjen.

 

Herefter skal du blande dit støbemix med cement og vand, og så er du klar til at fylde i.