Gå til hovedindhold

Gør-det-selv eller professionel hjælp: Persienner

Når der skal nye persienner op, er der nogle ting, du bør tænke over, inden du vælger, om du selv kan montere dem, eller om du bør kontakte en professionel. Du har fundet den perfekte type persienne, og nu skal de monteres. Men om du selv bør gøre det, eller om en professionel skal, afhænger meget af dig selv, men også af hvor mange persienner, der skal op, og om du er privatperson eller en virksomhed.

Et gør-det-selv projekt

Persienner er relativt lette at montere, så du kan i princippet sagtens gøre det selv. Det er også helt klart billigere at gøre det selv. Dog skal du være forberedt på, at du skal bruge noget værktøj. Hvis du intet værktøj har, kan det være, du skal tage kontakt til et familiemedlem eller en ven, der kan hjælpe dig. Der er mange ting at lære om persienner, og lige her kan du læse en masse, der kan gøre det lettere for dig, når du skal montere dine persienner, rense dem og sørge for, de sidder rigtigt.

Med professionel hjælp

Der kan også være grunde til, du bør tage kontakt til en professionel, når du skal have monteret persienner. Hvis du lige er flyttet i ny bolig, og det drejer sig om alle vinduerne i dit hjem, kan det være, du har brug for at bruge din energi og tid på noget andet, end at sætte en masse persienner op. Du kan med fordel gøre det i forbindelse med noget andet håndværkermæssigt, du skal have lavet. Måske du heller ikke føler, du har den grundlæggende viden for at montere persienner selv, og derfor kan du også sagtens få hjælp.

Som virksomhed giver det god mening at få en professionel til at hjælpe, da der her kan være mange vinduer. I det tilfælde er det langt mere effektivt at få hjælp.