Gå til hovedindhold

Solceller, husvandværk og andet grøn energi vinder plads i danskernes hjerter

Dette indhold er sponsoreret 

 

Har du selv, eller kender du nogen i din nære omgangskreds, som har tilført deres hus eller matrikel en form for energibesparende eller klimaoptimerende løsning? Alting tyder nemlig på, at danskerne er blevet vilde med at investere i klimaets og selvforsyningens navn. De seneste fem til ti år har danskerne vist stor interesse for offentlige investeringer i grøn energi. Ovenikøbet har bølgen givet flere lyst til at investere i grøn energi i de private hjem, og det er der tilsyneladende flere grunde til. Uanset om du selv er helt solgt til trenden, eller om du ikke er helt overbevist om, hvorfor den grønne bølge er så populær blandt dine medborgere, kan du læse med herunder. 

 

Disse klimaoptimeringer tager kegler i de danske hjem

Der er mange forskellige måder at klimaoptimere hjemmet på, og mange har sådan set klimaoptimeret allerede, hvis de har efterisoleret sin bolig efter de nye krav og standarder. Men de tiltag, der særligt hitter hos danskerne, er dem, hvor man løbende kan følge med i, hvordan det danske klima kan omregnes til energi og ikke mindst penge. Heriblandt har solcellerne vundet særligt indpas på tagene i de danske hjem for ikke at glemme husstandsvindmølle og husvandværk, som har vist høje salgstal i Danmark. Særligt sidstnævnte vinder stor opmærksomhed blandt danske boligejere, fordi tanken om at vande have med- eller ligefrem drikke regnvandet, der er blevet pumpet op af jorden på sin egen matrikel, er en idé, der tiltaler de fleste. 

 

Hvorfor er de grønne tiltag så populære? 

Når man så søger svar på, hvorfor danskerne er så begejstrede for at få en bid af den grønne energi hjem på deres private ejendom, kan man finde svaret flere steder. Den første grund er, at mange danskere generelt set godt kan lide at være up to date med udviklingen og med på den bølge, som den grønne energi må siges at være. Derforuden drives danskerne i høj grad af følelsen af at gøre en lille - men synlig - forskel for klimaet, hvilket tilmed giver en mærkbar økonomisk besparelse. Den sidste og for mange også mest genkendelige grund til begejstringen for de grønne tiltag i hjemmet er at finde i følelsen af en lille hverdagslykke. Det er den følelse, der opstår ved at gå og holde øje med, hvor meget energi, solen har givet på en dag, uge eller måned samt hvor meget regnvand, der kan hentes op af jorden og gøre gavn i husholdningen.