Gå til hovedindhold

Før du investerer i nyt tag på boligen

Overvejer du at skifte taget ud på din bolig? I så fald er der flere ting du bør være opmærksom på, inden du går i gang med projektet. Det er en god idé, hvis du forud for processen indstiller dig selv på, at det kan være et tidskrævende projekt, hvis ikke du opsøger og efterspørger den fornødne hjælp og vejledning på området. Det kan derfor spare dig for mange unødvendige bekymringer, at tage imod vejledning på pris nyt tag. Det er hertil vigtigt at huske på, at en ny tagløsning i enhver henseende bør opfattes som en investering frem for en hvilken som helst anden vedligeholdelsesudgift i boligen.

Gør dig selv en tjeneste og gør et grundigt forarbejde

Inden du går i gang med de helt store armbevægelser med tommestok og værktøjskasse, er det første råd altid at foretage en gennemgående research, hvor du undersøger markedet for forskellige tagløsninger og priser. Markedet bugner af nye og smarte løsninger, så inden du har besluttet på forhånd, hvordan taget skal se ud, er det vigtigt, at du så vidt muligt forholder dig åben overfor nye udførelser. Hvis du ikke allerede har involveret din omgangskreds i dine overvejelser om det nye tag, er det simple råd at tale med dine venner, naboer, familie og kolleger om, hvilke tagløsninger de har gode erfaringer med. Det er altid en god idé at have andre med på råd, og derfor er det lige så vigtigt, at du laver en realistisk vurdering af, hvor meget du selv kan udføre, og hvad du bliver nødt til at få professionel hjælp til. 

Sørg for at vælge en tagløsning, der passer til resten af huset 

Når du har undersøgt markedet for forskellige tagløsninger, er det essentielt, at du tager forbehold for, hvilket tag der vil klæde huset bedst. På dette punkt handler det ikke kun om at forholde sig til, hvordan den flotteste tagløsning tager sig ud på hjemmesiden eller i det katalog, du kigger i. Her handler det i lige så høj grad om at vurdere, hvordan taget vil passe til lige netop dit hus, så der er tænkt over æstetikken og helheden i husets udtryk. Hvis ikke taget passer til resten af husets facade og materialevalg, kan det i nogle tilfælde gøre mere skade end gavn at tilføre huset et nyt tag. Man skal nemlig huske på, at de fleste tagløsninger har en levetid på omtrent tredive år, og at huset måske skal videresælges til andre. Den bedste løsning er derfor altid den, der også tjener husets æstetik på den bedst mulige måde