Gå til hovedindhold

Sådan får du styr på dit værktøj på værkstedet

Som håndværker er der som regel mange ting at se til, og mange kunder der venter. Der er opgaver året rundt, men det er især omkring forår og sommer, folk begynder at ville renovere og forbedre huset. Har du dog stadig masser at se til, kan det være en stor fordel at få styr på dit værktøj. Som håndværker bruger du dit værktøj hver dag, og det er derfor vigtigt, at du har det bedste af det bedste, og at du ved, hvor det er, så du altid kan levere et tilfredsstillende resultat til dine kunder. Er du i tvivl om, hvordan du får styr på dit værktøj på værkstedet, så kan du få inspiration til netop det her.

 

Sortér ud og ryd op

Det første skridt du kan tage for at få styr på dit værktøj er, at du sikrer overblikket over, hvad du har – og det kan kun gøres på én måde. Nemlig oprydning og sortering. Du kan eventuelt gøre det i en ferie eller i en weekend, hvor du sætter flere dage af til at rydde op og sortere. Det vil du kun takke dig selv for på sigt, og du vil derved også både kunne få overblikket men også muligheden for at investere i nyt, hvis du sælger ud af det gamle. Start fra en ende af og bevæg dig igennem din samling. Før du ved af det, er du færdig.

 

Find en fast plads til alt dit værktøj – stort som småt

Det lyder måske uoverskueligt at skulle gå i gang med, men du vil takke sig selv i sidste ende for at have givet alt dit værktøj en fast plads. Det kan du eksempelvis gøre med et smart stålskab, som kan rumme en del værktøj. På den måde finder du altid hurtigt det, som du leder efter, og du kan derfor effektivisere dit arbejde.