Gå til hovedindhold

Skal du have lagt nyt fundament?

Et fundament bruges til mange forskellige ting. Men ligegyldigt hvad det er til, er det vigtigt, at fundamentet er godt, da det vil få afgørende betydning for den fremtidige levetid.

Ofte overlades støbningen af fundamenter til uddannede håndværkere. Til nogle områder kan det også være en god ide, da de kan være meget store og omfattende. Men du kan også vælge at give dig i kast med det selv. Det kræver blot, du har sat dig ind i, hvad der skal gøres og hvordan.

Et godt sted at starte, hvis du vil prøve at lave et fundament for første gang, er for eksempel en flagstang. Det eneste, du skal bruge til det, er støbemix, cement og vand. Dette kan du nemt finde i byggemarkedet eller på nettet.

Få styr på blandingsforholdet

Alt efter hvad du skal lave, varierer blandingsforholdet mellem cementen og støbemixen. Jo mere slitage, jo mere cement skal der blandes i sammen med støbemixen.

Du kan nemt finde hjælp til det rigtige blandingsforhold af støbemixen og cementen her. Du har også mulighed for at se, hvad støbemix ellers kan bruges til, da det har rigtig mange muligheder.

Overvej leveringsmulighederne

Da støbemix er meget tungt, kan det være en god ide at overveje de forskellige leveringsmuligheder. Det kan nemlig være besværligt at transportere det selv, hvis du skal bruge mere end blot en smule. Hvis du ikke selv ønsker at hente det, er de meste normale muligheder:

  • Levering med en lastbil, som så tipper støbemixet af i en bunke ved kantstenen, hvorefter du frit kan flytte på det.
  • Levering med en lastbil med en grab. Her er der mulighed for, at bunken af støbemix bliver placeret længere inde på grunden.
  • Levering i bigbags, så bunkerne af støbemix er pakket ind og ikke flyder ud over det hele.