Gå til hovedindhold

Sådan mindsker du chancerne for indbrud

 

Hver gang du efterlader dit hus, så der ikke er nogen hjemme, er der potentielt en chance for indbrud. Det er naturligvis ikke noget, som du skal gå og være rigtig bange for, men chancen er der. Dog kan du gøre nogle forskellige ting, som gør, at chancerne for indbrud mindskes.

 

Sikr dine døre og låse bedre

 

Et hjem med nye, stærke låse vil altid være bedre sikret mod indbrud end dem med gamle, slidte låse. Hvis du kontakter en låseservice, kan de hjælpe dig med at få sådan noget som elektroniske låsesystemer, adgangskontrol osv. Det er alt sammen noget, der kan hjælpe dig til at føle dig mere tryg, når du tager hjemmefra. Hos Roskilde Låseservice kan de desuden hjælpe med en dørpumpe, hvis får brug for det en dag.

 

Få hjælp af dine naboer

 

Det kan være til rigtig stor gavn, hvis du får hjælp af dine naboer til at holde tyven væk. Du kan lave en aftale med din nabo om, at I skiftes til at holde øje med hinandens hjem, når I er på ferie. Det er nemlig der, at du kan være ekstra nervøs for et indbrud. Du og din nabo kan f.eks. tømme hinandens postkasser og fylde hinandens skraldespande. Det handler om at få det til at se så beboeligt ud som muligt. Derfor kan I også sætte jeres bil i den andens indkørsel eller sætte fodspor i sneen. Det vil alt sammen være ved til at skræmme tyven væk.

 

3 små tips mod indbrud

 

Udover ovenstående tips findes der forskellige andre råd, der er gode at følge. Hvis du vil undgå indbrud, skal du:

 

  • sørge for, at værdigenstande ikke er synlige ude fra vejen
  • fjerne alle løse redskaber, da de kan hjælpe tyven med at komme ind
  • brug tænd- og slukure til lyset