Gå til hovedindhold

Lad håndværkeren montere de nye vinduer

Fra tid til anden er det nødvendigt at udskifte boligens vinduer. Vinduerne kan være over 20 år gamle og derfor se slidte ud. Det kan også være, at de gamle vinduer er dårligt isolerede, hvorfor boligen lider af varmetab. Uanset grunden for udskiftningen er det en yderst god idé at lade en håndværker om monteringen.

Ved at bestille en professionel håndværker til montagen er du sikker på, du får et særdeles flot resultat. Derudover er der størst sandsynlighed for, at de nye vinduer fuges og isoleres på bedste vis. Du behøver ikke røre en finger, men skal blot udvælge de nye vinduer, som passer til boligens udtryk.

Billige vinduer i god kvalitet

At få udskiftet boligens vinduer kan lyde som en dyr omgang. Dette er dog ikke nødvendigvis tilfældet, da du sagtens kan finde billige vinduer, der er i yderst god kvalitet. Du kan med fordel indgå en aftale med en grossist, der ligeledes tilbyder montering af de billige vinduer. Her er der ofte penge at spare, hvilket naturligvis er en fordel.  

Du kan dog også sagtens finde billige vinduer separat, hvorefter du finder en god håndværker til monteringen af de billige vinduer. For at finde de bedste vinduer tilpasset de danske vejrforhold er det en god idé at vælge vinduer, som er mærket med DVV – førhen kendt under navnet DVC. Dette er et kvalitetsmærke, som er et godt pejlemærke for dit køb af nye vinduer.

Valg af vinduets type skal matche boligens udtryk

En fejl, du ikke må begå i monteringen af de nye vinduer, er at vælge en forkert type vinduer til boligen. Det er vigtigt, at vinduestypen matcher boligens udtryk. Gør den ikke det, ser boligen usammenhængende ud. Men hvordan vælger du den rette type vinduer? Først og fremmest er det vigtigt at undersøge de forskellige vinduesmuligheder. Herved kan du bedre foretage et valg, da du ved, hvad markedet har at byde på.

Et populært valg er topstyrede vinduer. Denne vinduestype er velegnet til alle rum, giver en effektiv udluftning med ventilering, er nem at betjene og er et sikkert valg til børneværelset. Du kan sagtens finde billige vinduer med topstyring. Et andet populært valg er bondehusvinduer. Disse har små sprosser, som giver et charmerende og klassisk udtryk. Bondehusvinduer er især flotte til boliger af ældre stil.

Slutteligt er dannebrogsvinduer også en model, der aldrig går af mode. Her får du et traditionelt udformet vindue, hvor sprosserne tilsammen danner et dannebrogsflag. Ønsker du billige vinduer, kan du sagtens finde både topstyrede vinduer, bondehusvinduer og dannebrogsvinduer til fornuftige priser.

Få en lavere varmeregning med nye vinduer

Billige vinduer er selvfølgelig et plus for mange, men du bør, foruden prisen, også have vinduernes varmeudslip for øje. Vælger du billige vinduer med et højt energimærke, kan du få en lavere varmeregning og et lavere varmeforbrug. Lavenergivinduer vil nemlig sørge for, at varmen forbliver i boligen frem for at slippe ud gennem vinduerne. Udover at du sparer penge ved dette, formindsker du faktisk også husstandens CO2-udslip.

Lavenergivinduer er udstyret med det, der kaldes en varmekant. Dette mindsker risikoen for, at der dannes kondens indvendigt, hvilket har stor betydning for boligens indeklima. Og fortvivl ikke – du kan sagtens finde billige vinduer med gode energimærker. Dog er der også fordele forbundet med f.eks. at vælge vinduer med to glas frem for tætisolerede trelagsglas.