Gå til hovedindhold

Byg nyt på Sjælland: Nu bor der flest mod øst

Jylland har siden 1970’erne været den del af landet, hvor der boede flest – men ikke mere. For første gang i 50 år bor der nu flest på Sjælland. Ifølge Danmarks Statistik er indbyggertallet på Sjælland 2.646.379, mens det i Jylland er 2.642.180. Det er altså knap 4.200 indbyggere til forskel. Det er specielt København og de nærliggende omegnskommuner, der gennem de seneste år har øget befolkningen på Sjælland.

Gennem de sidste 10 år er befolkningen på Sjælland steget med omkring 190.000 personer. I Jylland er stigningen blot det halve, hvor det især er Østjylland, der mærker væksten. Det sjællandske befolkningstal inkluderer indbyggere på både Sjælland, Falster, Lolland og Møn. Grunden til den store sjællandske vækst skyldes tilflytning fra udlandet samt en stigning af antallet af fødte børn.

Travlt blandt de sjællandske boligadvokater

Idet flere og flere flytter til den østlige del af Danmark, har de sjællandske boligadvokater i den grad haft travlt. Netop det at søge råd hos en boligadvokat i forbindelse med køb af bolig er en fornuftig prioritering blandt danskerne, da en boligadvokat bl.a. hjælper med købsaftale, skøde og tinglysning.

Boligadvokaten giver uvildig rådgivning, hvor det kun er dine interesser, der varetages. Boligadvokater er nemlig uafhængige og får dermed ikke provision af banker, realkreditinstitutter, sælgere og lignende.

Fejlagtige valg og manglende viden på de forskellige områder vedrørende boligkøb kan koste dyrt. Da boligkøb i forvejen er en dyr affære, vælger mange boligkøbere på Sjælland at alliere sig med en professionel boligadvokat. Herved overlades mange af beslutningerne og de praktiske gøremål til boligadvokaten, hvilket sikrer en mere sikker og ordentlig købsproces. Boligadvokater findes overalt i landet, og du kan både kontakte en boligadvokat online, telefonisk eller ved personligt fremmøde.

Byen København og Østjylland huser flest

Indbyggertallet for tredje kvartal af 2019 viser ifølge Danmarks Statistik, at byen København og Østjylland er de mest beboede områder. Samlet for indbyggertallet på Sjælland er de fordelt i følgende områder:

  • 795.510 i byen København (inklusive Dragør, Frederiksberg og Tårnby)
  • 586.926 i Syd- og Vestsjælland (herunder Lolland-Falster)
  • 549.114 i Københavns omegn
  • 464.668 i Nordsjælland
  • 250.161 i Østsjælland.

I Jylland ser fordelingen således ud:

  • 897.364 i Østjylland
  • 724.689 i Sydjylland
  • 590.580 i Nordjylland.

Slutteligt huser Bornholm 39.697 indbyggere, mens Fyn har et indbyggertal på 499.207. Danmarks Statistiks seneste opgørelse af det danske befolkningstal anslår, at indbyggertallet er 5.827.463 i hele landet. 

Urbaniseringstendensen fortsætter på landsplan

Ifølge Jacob Hangaard, som er økonomisk konsulent fra Dansk Byggeri, vil urbaniseringstendensen fortsætte på landsplan de kommende år. Folk vil altså stadig flytte til større byer samt mindre hovedbyer på Sjælland og Jylland. Grunden til dette er, at danskerne her har gode muligheder for at arbejde og studerer – både i de centrale kommuner og i yderkommunerne.

Kigges der på befolkningstallet, er København den største by i Danmark. Hernæst kommer Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg. Ønsker du at flytte til en af landets største byer, skal du altså vælge en af disse. Her kan du både bygge nyt, købe en indflytningsklar bolig eller gå i gang med istandsættelse. Uanset hvad du vælger, vil det være en fordel at alliere dig med en dygtig håndværker og professionel boligadvokat.