Gå til hovedindhold

Sådan undgår du en stoppet kloak

 

Det er aldrig sjovt at have en stoppet kloak, så det er helt sikkert noget, som du gerne vil undgå. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre, for at tage tingene i opløbet og undgå, at du får et stoppet afløb.

Er uheldet allerede ude?

Hvis du allerede er nået derud, hvor din kloak er stoppet, er du nødt til hurtigst muligt at kontakte en, der kan hjælpe dig med det. Det kunne f.eks. være kloakmester Sven Bech. Hvis din kloak er stoppet, er det vigtigt, at du får det fikset så hurtigt som muligt, så problemerne ikke når at udvikle sig.

Hold selv øje jævnligt

Hvis du sørger for selv at holde øje med din kloak jævnligt, kan du undgå en stor del af problemerne. Det kan godt være, at du stadig får brug for at kontakte kloakmester, men derfor er det stadig godt at opdage problemer, imens de stadig er små.

Tænk over hvad du kommer i dine afløb

Hvis du gerne vil undgå, at din kloak stopper i fremtiden, er du nødt til at tænke over, hvad du kommer i dine afløb både i køkkenet, på badeværelset og i bryggerset. Du bør f.eks. ikke hælde fritureolie eller stegefedt i kloakken, da det kan stoppe kloakken, når det stivner. I stedet kan du komme det i en plastikpose eller mælkekarton, og derefter i skraldespanden med det. Desuden skal du helst undgå at hælde kemiske midler i dit afløb. Du kan i stedet tage de værste propper med noget kogende vand.

Kom ikke alt i toilettet

Det er også vigtigt, at du tænker over, hvad du kommer i dit toilet, for det kan meget hurtigt blive stoppet, hvis ikke du tænker dig om. Du må ikke fylde hverken vatpinde, vatrondeller, hygiejnebind, bleer eller lignende deri. Alt den slags skal i skraldespanden, hvis du vil undgå en stoppet kloak.