Gå til hovedindhold

Guide til facadedør efter mål – Få hjælp til at finde den rigtige

 

Skal du have ny hoveddør til dit hjem? Så læs med her og find gode råd til, hvordan du finder den rigtige. Der er nemlig rigtig mange valgmuligheder og vigtige hensyn, der skal tages, så du ikke ender med den helt forkert facadedør. Men det behøver ikke at være svært at finde en billig facadedør efter mål i topkvalitet.

Det perfekte match

Det første du bør vurdere, før du vælger facadedør, er dørens funktion. I denne forbindelse dækker det over, om døren skal åbne indad eller udad. Derudover skal du finde den dør, der matcher med resten af din bolig. Af den grund bør du bruge lidt tid på at vurdere dine behov og situation, før du køber ny dør. Der er nemlig stor forskel på, om du skal bruge en ny facadedør til et hus eller en lejelighed.

Materialevalg og design

Når du har fundet det perfekte match, skal du overveje materialevalg og design. Din kommende hoveddør kan enten være i træ, træ-alu, plast eller mahogni. Dette afhænger af smag og behag og ligeledes, om det passer til resten af din bolig. Hvis du går op i æstetik, og samtidig vil have en rigtig modstandsdygtig dør, bør du dog vælge en mahogni-dør. En facadedør af mahogni passer til de fleste boliger, og er samtidig en slidstærk dør af høj kvalitet. Den er immun over for blæst og regn, og vil kunne holde i mange år.

Når du har styr på ovenstående, er du rigtig godt på vej til at købe en ny og flot facadedør. Før du køber er der dog en sidste og vigtig ting du skal have på plads – størrelse og mål på døren. Din dør skal passe perfekt i størrelsen og en dør med standardmål vil oftest ikke passe, da huse ikke er ens.