Gå til hovedindhold

Find de rette kontorstole til arbejdspladsen

 

Uanset om du har en virksomhed med et kontorlandskab, hvor det siddende arbejde fylder det meste af dagligdagen, eller en håndværkervirksomhed, hvor du sjældent er på kontoret, er det vigtigt at have gode og ergonomiske kontorstoler. Med de rette stole kan du nemlig undgå at belaste kroppen på en skadelig måde, og derfor mindsker du også risikoen for ikke at kunne udføre dit arbejde. Der findes dog tonsvis af stole skabt til kontoret på markedet, så hvordan vælger man den rette? Det får du svar på i denne artikel.

Vælg en stol, der kan indstilles til brugeren

Når du skal vælge en kontorstol, er det vigtigt, at den passer til dig. Alle mennesker er forskellige, og både højde, vægt og lignende faktorer spiller ind på, hvilken stol du skal vælge. Dog er det altid en god idé at gå efter en stol, som kan indstilles på så mange punkter som muligt. Blandt andet er det vigtigt, at selve højden på stolen kan indstilles. Derudover skal sædet og ryglænet også kunne indstilles til brugeren, og har stolen armlæn, er det også vigtigt, at de kan komme til at passe til den, der skal sidde ned.

Vælg ikke den første stol, du finder

Selvom der er mange stole, som kan indstilles på mange forskellige måder, er det ikke altid den bedste idé at vælge den første stol, du ser. Der er nemlig stor forskel på, hvor ergonomiske kontorstole er, og derfor skal der ofte en del research til. Du kan blandt andet undersøge forskellige indstillinger og modeller. Det er derfor en god idé at sammenligne forskellige modeller og deres ergonomiske fordele, før du vælger en bestemt stol. Har du mulighed for det, er det også en god idé at prøve så mange forskellige stole som muligt, så du får en føling af, hvilke stole du sidder bedst i.