Find den rigtige håndværker

Hvordan vælger du egentlig den rigtige håndværker? Vi har udarbejdet et par gode råd som du kan overveje at følge .

1. Find håndværkeren på anmeld-haandvaerker.dk
Først finder du håndværkeren eller byggefirmaet frem på anmeld-haandvaerker.dk. Er håndværkeren anmeldt af andre? Hvis "ja" kan du nærlæse de enkelte anmeldelser og gøre overvejelser om at bruge den pågældende håndværker. Hvis "nej" kan du bede håndværkeren om at indhente aktuelle referencer via vores hjemmeside og herefter træffe beslutning. 

Du kan se byggefirmaets status. Er den "aktiv", "inaktiv", "ophørt", "taget under konkurs" m.m. Det er vigtigt at sikre at virksomheden er aktiv. Du skal være opmærksom på at de data du ser på anmeld-haandvaerker.dk kan være forsinket. Hvis du klikker på ”CVR nummeret”, vil du kunne se den aktuelle status på CVR registret. 

Er der tale om en enkeltmandsvirksomhed kan du se indehaverens navn og evt. google navnet for at kontrollere om andre har skrevet om den pågældende.

2. Betal ikke forud uden sikkerhed

Vi anbefaler at du ikke betaler forud for arbejde eller materialer. Hvis banken ikke vil finansiere en håndværker, hvorfor skulle du så? På den anden side kan det være nødvendigt og fordelagtigt, at der findes en løsning omkring indkøbet af materialer. Måske kan du stå for indkøbet af materialer på din konto i den lokale trælast og på den måde lette håndværkerens likviditet. Bemærk dog at risikoen for materialer leveret på pladsen ofte vil overgå til dig og du skal sørge for at tænke på forsikring. Du bør være meget varsom med forudbetaling af arbejdsløn og det kan evt. ske a conto betaling successivt efterhånden som arbejdet skrider frem. Sørg for at modtage skriftlig kvittering ved kontant betaling og husk at alle betalinger over 10.000 skal ske via bankoverførsel eller anden elektronisk betaling. Læs mere på SKATs hjemmeside

3. Indgå altid skriftlig kontrakt på alt arbejde 
Før du starter et byggeprojekt, skal du sikre dig, at der er indgået en skriftlig aftale med håndværkeren. Tjek at alle håndværkerens data er påført aftalen – særligt CVR nummeret, som sikrer dig mulighed for at tjekke virksomhedens status. Husk også at indgå tillægsaftaler, hvis arbejdets omfang udvides efterhånden som arbejdet skrider frem. Du kan hente færdigudarbejdede forbrugeraftaler på boligejer.dk. Her kan du læse mere omkring, hvordan du laver klare aftaler med håndværkere, men også se AB-forbruger- almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere, AB-forbruger - standard kontrakt og AB-forbruger - tillægsaftale.

NB! Husk byggepladsskilt ved entrepriser på over kr. 50.000 - ellers kan du og håndværkeren få bøde. Håndværkerens gulplade bil skal være med CVR nummer og firmanavn.